Șobolan filmat într-o patiserie din București. Ce au constatat inspectorii ANPC la fața locului

Data publicării:
sobolan in patiserie
Șobolan filmat într-o patiserie din București. FOTO: Captură Digi24

O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un șobolan plimbându-se printre rafturi. Firma a fost amendată cu 20.000 de lei.

După ce în spațiul public au apărut imagini cu șobolanul în rafturile unei patiserii, Autoritatea Națională pentru Protecția Cpnsumatorilor (ANPC) s-a autosesizat și a trimis, duminică seara, echipe de control ale Comisariatului București, în control la patiseria cu punctul de lucru în Șoseaua Pantelimon, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au confirmat prezența unei șobolan viu în incinta unității.

De asemenea, au găsit grătare cu rugină și vopsea exfoliată, necurățate, pereți murdari în zona de gătire, cu strat gros de grăsimi și arsuri, tavan cu exfolieri. Inspectorii au mai constatat că nu sunt respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius. Produsele din spațiul de lucru nu aveau dată limită de consum și nu exista informare cu privire la prezența factorilor alergeni din produse.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis reprezentanții ANPC.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri