2.000 de angajaţi disponibilizați la Complexul Energetic Oltenia

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015-1

Numărul de salariaţi a fost redus cu 1.070 persoane după externalizarea Carierei Berbeşti, şi alţi 1.945 de salariaţi au părăsit compania în urma restructurării din luna iunie.

„Salariaţii disponibilizaţi ca urmare a programului de restructurare beneficiază de plăţi compensatorii, reprezentând două până la şase salarii medii brute realizate la nivel de companie”, a transmis CE Oltenia, la solicitarea Mediafax.

Reprezentanţii producătorului de energie au precizat că pentru acest an nu sunt previzionate alte reduceri de personal.

„Reducerea cheltuielilor cu personalul va contribui la creşterea rentabilităţii şi eficienţei economice a companiei. Redimensionarea forţei de muncă în funcţie de volumul producţiei va duce la creşterea productivităţii muncii”, conform companiei.

Oficialii complexului energetic spun că acţiunile privind creşterea performanţei operaţionale şi financiare au fost impuse de mediul economic actual, în care producătorii de energie regenerabilă au influenţat reducerea preţurilor de vânzare pe piaţa internă, ca urmare a facilităţilor de care beneficiază conform legislaţiei.

Producătorii de energie regenerabilă „nu sunt interesaţi decât de obţinerea certificatelor verzi - fapt ce determină, în schimb, creşterea preţului final la consumator”, apreciază conducerea companiei de stat.

Măsurile companiei au fost impuse şi de existenţa unui dezechilibru major între capacitatea de producţie a CE Oltenia şi volumul vânzărilor de energie pe bază de cărbune din piaţă, precum şi de cheltuielile cu achiziţionarea certificatelor de dioxid de carbon, din cauza majorării preţului acestora şi cantităţii necesare, ca urmare a eliminării cotelor gratuite alocate, conform Directivelor Europene.

„Supracapacitatea de producţie din zona energetică, cât şi din zona minieră are drept consecinţă un număr de personal excedentar care necesită resurse financiare mari cu pondere semnificativă în totalul cheltuielilor operaţionale”, precizează sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri