Bacău. Mii de oameni îngheață în case din vina autorităților

Data publicării:
08122012 20bacau-37520

700 de familii din comuna Buhoci nu au primit banii pentru lemne. Una dintre ele, familia Duţu, a ajuns să numere fiecare lemn pe care-l aruncă în sobă.

„Pentru noi ajutorul asta ar fi foarte important, pentru că suntem necăjiți. Nu avem niciun venit, niciun beneficiu, nimic”, spune Viorica Duțu.

La câteva case distanţă stă Roxana, fetiţa de 7 ani a familiei Cioroabă. Stă în casă cu geaca pe ea, că sa nu îngheţe. Părinţii fac focul numai când găsesc lemne.

Din biroul primarului vin şI explicațiile. Asistentul social nu a reușit să termine la timp actele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire.

„Este legat de aparatură, de sistemul electronic, tot ceea ce se trimite se trimite și în format electronic. De multe ori cade curentul, avem probleme cu calculatorul”, spune Cristian Istoc, primarul comunei Buhoci.

În altă comună, Odobeşti, unde peste 300 de familii ar fi trebuit să primească ajutor de la stat, primarul s-a confruntat cu alte probleme. „Din lipsă de personal nu s-a putut sa se centralizeze, s-a lucrat la cele 305 de dosare cu o singura persoană”, subliniază Ionel Gălățeanu, primar.

În total, din cele 93 de primării din judeţul Bacău, doar 53 au depus la timp documentatia la sediul Agenției pentru Prestații Sociale.

33% din primarii vor lua banii pentru luna noiembrie în luna ianuarie, a informat Gheorghe Apostol, coordonator in cadrul Agenției de Prestații și Inspecției Sociale Bacău.

Ajutorul de încălzire diferă în funcţie de veniturile fiecărei familii, însă nu depăşeste 54 de lei pentru fiecare lună de iarnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri