Ban cu ban, pentru o șansă la viață

Data publicării:
ban

Dacă fiecare român ar dona un leu o dată la nouă luni, în trei ani s-ar strânge banii necesari pentru a construi primul spital oncologic dedicat exclusiv copiilor din România. Calculul a fost făcut de Alex, un părinte din Bucureşti, care a lansat a doua campanie de strângere de fonduri pentru această cauză.

Alex Zamfir, iniţiatorul proiectului, spune că „fiecare bănuţ care vine ne aduce mai aproape de cei 80 de milioane de lei care ne trebuie pentru a construi şi a dota acest spital pentru copiii bolanvi de cancer la standarde de secol XXI.”

În numai o jumătate de zi, voluntarii au cântărit câteva sute de kilograme de monede. Saci întregi au venit din mai multe oraşe din ţară, unde oamenii au pus mână de la mână ca să ajute copiii bolnavi. Un tânăr din Bucureşti, de exemplu, a pornit o minicampanie la birou pentru a se alătura acestei cauze.

Prima strângere de fonduri a fost în iunie, atunci când iniţiatorii proiectului au strâns o tonă de monede, într-o singură zi, deşi se aşteptau la doar 100 de kilograme. Acum ei speră să dubleze cantitatea, într-o nouă campanie care durează de această dată două zile. Cei care vor să doneze bani pentru spitalul de copii mai pot merge până la finalul acestui weekend la intrarea în Orăşelul Copiilor, lângă staţia de metrou Constantin Brâncoveanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri