Copil de doi ani, în comă la spital, după ce a fost bătut de mamă și concubin. Femeia a spus la 112 că băiatul are o criză epileptică

Data actualizării: Data publicării:
mana unui copil cu perfuzie la spital
Caz de violentă domestică în județul Neamț. Foto: Profimedia

Un copil în vârstă de doi ani a fost internat în spital, în stare gravă, după ce a fost bătut de mamă şi de concubinul acesteia. Incidentul a avut loc într-o localitate din judeţul Neamţ și, potrivit surselor judiciare, femeia a sunat la 112 și a chemat ambulanța, spunând că fiul său a suferit o criză epileptică. Medicii au constatat, însă, că cel mic fusese lovit cu violență.

ACTUALIZARE. Medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul copilului în vârstă de doi ani din localitatea Urecheni, judeţul Neamţ, care a fost bătut de mamă şi de concubinul acesteia.

Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf Maria" din Iaşi, Alina Belu, a declarat că bebeluşul se află în terapie intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor întrucât este în comă de gradul IV, iar prognosticul este extrem de rezervat, potrivit Agerpres.

"Pacientul a fost transferat de la Spitalul de Neurochirurgie către noi. Prezintă multiple leziuni şi fracturi vechi. La prima evaluare s-a constatat o necroză de fesă. Copilul are şi hemoragii intracerebrale. El este în comă, este ventilat mecanic, este un pacient critic. Primeşte tratamentul maximal în ceea ce priveşte terapia intensivă şi managerierea traumatismelor. Medicii sunt rezervaţi în cazul lui", a declarat managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu.

Aceasta a precizat că acest copil are fracturi mai vechi şi mai noi, precum şi o hemoragie intracerebrală, care ar putea fi provocate în urma unor căzături sau lovituri, fapt care va fi stabilit de poliţie şi de Medicina Legală.

"Pacientul prezintă multiple echimoze. Natura lor nu o putem spune, dar având în vedere că se constată o necroză de fesă, probabil că loviturile sau ceea ce s-a întâmplat a fost preponderent în zona feselor. (...) Sunt mai vechi de 2-3 săptămâni, Având în vedere că sunt şi fracturi vechi, medicii pot presupune că au fost leziuni care au fost şi mai vechi de luni de zile întrucât consolidarea unei fracturi durează 30 - 40 de zile. (...) Leziunile cerebrale sunt cele care îi pun în pericol viaţa, dar şi faptul că nu respiră singur şi este în comă. Dar şi necroza reprezintă un risc deoarece necroza de ţesut reprezintă un risc pentru orice pacient", a mai declarat managerul Spitalului de Pediatrie din Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, mama copilului a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă pentru copilul său, care ar suferi o criză epileptică. Transportat la spital, pacientul a fost examinat şi s-a constatat că a fost victima unor violenţe.

Medicii au sesizat poliţiştii, iar aceştia au declanşat o anchetă în urma căreia mama şi concubinul acesteia au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului.

Marţi, magistraţii Judecătoriei Târgu Neamţ au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi.

Potrivit anchetatorilor, femeia este din satul Bijghir, judeţul Bacău, dar s-a mutat la concubinul ei din comuna Urecheni, judeţul Neamţ.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri