CTP, urare pentru cei care „au agresat” sarmalele, caltaboșii și băutura: Să fie obligați să plătească integral asistența medicală

Data actualizării: Data publicării:
ctp atentionare cu degetul
Cristian Tudor Popescu, la Digi24 Foto: captură TV

Sute de persoane au solicitat ambulanța București-Ilfov, în doar24 de ore, pentru că au mâncat sau au băut prea mult de Crăciun. Acestora, Cristian Tudor Popescu le-a făcut o „urare cu belșug”, pe Facebook. „Le urez să fie obligați să plătească la prețuri integrale asistența medicală și medicamentele consumate pe ei”, a scris gazetarul.

„Miilor de români care, ca și anul trecut, ca și în alți ani au sunat disperați la 112, ajungând și prin spitale în urma agresiunii sarmalelor, piftiei, caltaboșilor, cozonacilor și băuturii cu care s-au ghiftuit din belșug, le urez să fie obligați să plătească la prețuri integrale asistența medicală și medicamentele consumate pe ei. După care, n-au decât s-o ia de la capăt”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

În București-Ilfov, peste o mie de solicitări la Ambulanţă, în ultimele 24 de ore

Un număr de 1.098 de solicitări au fost făcute doar la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov pe parcursul ultimelor 24 de ore, a declarat, pentru Agerpres, managerul instituţiei, Alis Grasu.

„În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au apelat la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave, şi de cod galben - cazuri grave. Dintre cazurile de urgenţă, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de afecţiuni digestive şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. Dar, dacă ne raportăm la o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, cifrele nu sunt alarmante”, a precizat Alis Grasu.

Ea a menţionat că situaţia este similară celei de anul trecut.

"Ne aflăm cam în aceiaşi parametri ca anul trecut. Aş putea să spun că este o uşoară scădere a numărului de solicitări în ziua de Crăciun, dar într-un fel se justifică prin faptul că foarte multe persoane au plecat din Bucureşti în această minivacanţă de Crăciun", a menţionat Alis Grasu.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri