Doi bărbați răniți de urși. Autoritățile locale cer măsuri

Data actualizării: Data publicării:
ursoaica si pui

Autorităţile din Harghita cer din nou Ministerul Mediului să ia o decizie în privinţa urşilor din acest judeţ. Numărul animalelor a crescut foarte mult în ultimii ani, timp în care a fost interzisă vânarea lor. Iar, din acest motiv, tot mai mulţi oameni sunt atacaţi de urşii care caută mâncare. Doar în ultimele câteva zile, doi bărbaţi au fost răniţi.

ursoaica si pui
Foto: Shutterstock

Consiliul Județean Harghita vrea să facă un grup de lucru împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului și cu asociațiile de protecție a animalelor pentru a afla numărul exact al urșilor, dar și pentru a depune la Ministerul Mediului o solicitare prin care să se găsească o soluție în ceea ce privește urșii care atacă oameni.

Potrivit autorităților, foarte multe din solicitările de extragere și de relocare primesc aviz negativ din partea Ministerului Mediului, așa cum s-a întâmplat și în cazul celor doi urși care au atacat săptămâna trecută.

Unul dintre incidente a avut loc vineri. Un bărbat a fost atacat de urs la Sâncrăieni, la marginea unei păduri. A suferit mai multe mușcături și zgârieturi la nivelul pieptului și al mânilor.

Cu doar două zile înainte, la Cârța, un alt bărbat a fost atacat de urs în timp ce mergea cu bicicleta.

Anul trecut în județul Harghita au fost număraţi în jur de 1.600 de urși. Acum autoritățile judeţene spun că sunt cu aproximativ 10% mai mulţi.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri