Elevi austrieci fac voluntariat în România pentru o notă bună la bacalaureat

Data publicării:
voluntariat casa

Cei 17 elevi-voluntari învaţă la şcoala internațională din Salzburg, Austria. Timp de o săptămână, ei au muncit la ridicarea a două locuinţe pentru familiile nevoiaşe din Bihor. Luca are 16 ani si este pentru prima dată când face voluntariat.

Îmi place, pentru că ajutăm persoane care au nevoie şi îmi imaginez că dacă aş fi fost în situaţia lor aş fi apreciat dacă cineva îmi oferea ajutor”, a spus băiatul.

Colega sa Veronica vine din Rusia şi are 17 ani.

Am venit aici ca să construiesc case pentru oamenii nevoiaşi, să îi pot ajuta. Este bine pentru mine să cunosc oameni noi și să fac lucruri pe care nu le-am făcut niciodată în viața mea”, a afirmat tânăra.

Pun mâna pe un ciocan, se murdăresc, construiesc o casă pentru cineva, îi vor cunoaște pe beneficiari, este o experienţă minunată”, a mărturisit Louis - coordonatorul echipei.

În Austria, pentru a obţine diploma de bacalaureat internaţional, elevii sunt obligaţi să facă voluntariat.

„Pot să aleagă să o facă în mod organizat cu toată școala aici sau pot să o facă în localitățile lor de unde sunt. Doar să aducă un fel de adeverință de la organizațiile cu care au voluntariat”, a declarat Emil Popa - coordonator de proiect, de la Habitat pentru Umanitate Beiuș.

Fundaţia Habitat pentru Umanitate Beiuș a construit până acum 250 case noi pentru de familii nevoiaşe, iar alte 300 au fost renovate și consolidate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri