Evadare din infernul drogurilor. Un orădean îşi povesteşte viaţa de narcoman în faţa elevilor

Data publicării:
drogat

Mihai avea 18 ani când un prieten l-a îndemnat să încerce o doză de heroină. I-a spus că îl va relaxa. De fapt, i-a deschis poarta spre infern. Aşa a ajuns să trăiască de la o doză la alta.

Am făcut cam toate ilegalitățile posibile, poate doar nu m-am prostituat sau nu am omorât pe nimeni, dar în rest le-am făcut pe toate”, povestește acesta.

A renunțat la facultate din cauza drogurilor. A ajuns să trăiască pe stradă. Tânărul, care avea toată viaţa înainte, a devenit un cerșetor, iar în 2009 a fost închis timp de zece luni pentru trafic cu stupefiante. Mihai povesteşte că avea un grup de 30 de prieteni narcomani. Dintre ei, doar trei mai sunt în viaţă.

„Sevrajul este atunci când te trezeşti. Ai dureri de oase încăt plângi. Gândeşte-te la cea mai tare durere de măsea şi încearcă să o multiplici de 50 de ori. Durerea aia am avut-o”, mărturisește Mihai.

După ce a reuşit să renunţe la heroină, a trecut la etnobotanice.

„În momentul în care am tras etnobotanice, am făcut cea mai mare greşeală din viaţa mea. Ce am făcut pentru etnobotanice, într-un an şi ceva, nu am făcut în 12 ani de heroină”, își amintește tânărul.

Nu mai consumă droguri din 2011, iar acum este student în anul trei la teologie. Mihai are acum şi un scop: să-i convingă pe tineri că nu merită să-ţi distrugi viaţa pentru o clipă de euforie.

Cursul de luptă împotriva drogurilor ţinut de Mihai vine într-un moment în care tinerii încep să consume stupefiante tot mai devreme.

„Vârsta la care tinerii încep să consume substanțe, din păcate, scade de la an la an. Noi, la centrul antidrog Bihor avem la consiliere tineri chiar de 11 ani”, afirmă Călin Pop, inspector la Centrul Antidrog din Bihor.

Chiar dacă Mihai a reuşit să-şi recupereze viaţa, el recunoaşte că niciodată nu va scăpa de tentanţia stupefiantelor. Şi se recomandă : „consumator de droguri, abstinent”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri