Grevă de avertisment în portul Constanţa: 300 de angajaţi ai companiei Coremar protestează faţă de nivelul salarizării

Data publicării:
greva

 

Aproape trei sute de muncitori portuari de la Compania de remorcaj Coremar întrerup lucrul luni dimineaţă cu o grevă de avertisment, declarându-şi nemulţumirea faţă de nivelul salariilor.

Greva de avertisment se declanşează la ora 9 şi durează două ore. Sindicaliştii arată că negociază de mai bine de patru luni cu conducerea companiei clauzele contractului colectiv de muncă, fără succes. Iniţial, reprezentanţii muncitorilor cereau o mărire de salariu de 4,5%, la care au renunţat după ce li s-a explicat că societatea nu poate susţine această creştere.

Acum, principala revendicare a sindicaliştilor este păstrarea drepturilor câştigate de-a lungul timpului din vechiul contract colectiv de muncă pentru că, spun ei, intenţia conducerii este de a le diminua. Se doreşte micşorarea salariilor compensatorii în caz de disponibilizări, dar şi a ajutorului de deces.

În cazul în care doleanţele sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, angajaţii societăţii sunt hotărâţi să treacă la următoarea formă de protest - greva generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri