Sari la conținut

Klebsiella, bacteria ucigașă, a fost găsită de Ministerul Sănătății, dar nu și de Spitalul Bagdasar Arseni la pilotul prăbușit la Comana

 

Concret, Ministerul Sănătății enumeră bacteriile pe care Inspecția Sanitară le-a adunat din rezultatele analizelor - Achomobacter xyloxidans - multirezistent, sensibil la Levofloxacin, Acinetobacter baumanii - multirezistent, sensibil la Colistin, și prezența Klebsiella, rezistent la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific, arată un comunicat al Ministerului Sănătății. Klebsiella este unul dintre cei mai cunoscuți agenți patogeni care produce infecții nosocomiale, intraspitalicești, iar Inspecția Sanitară a anunțat că această baterie ucigașă a apărut în analizele pe care i le-a făcut pacientului Spitalul Matei Balș.

Spitalul Bagdasar Arseni, într-un alt comunicat, afirmă că pilotul nu ar avea infecții nosocomiale și nici nu enumeră Klebsiella între bacteriile care au fost găsite la analize. Spitalul susține, într-un comunicat pentru Digi24, că bacteriile din flora bălții în care a căzut pilotul ar fi la originea infecțiilor, pacientul aflându-se într-o stare ușor ameliorată.

La momentul accidentului, pacientul a aspirat alimente ingerate și apă de baltă (fapt ce reiese din primul buletin de cultura – aspirat bronșic). Apa de baltă reprezintă sursa de contaminare cu germeni de tipul achromobacter, acinetobacter, precum și alti germeni, susțin cei de la spital. Medicii de la Bagdasar Arseni mai spun că nu se poate vorbi despre "doi germeni ca infectie nosocomiala", ci de "contaminare prin flora apei de baltă".

Același spital mai comunică despre starea pilotului că s-a ameliorat, însă nu pot fi excluse evoluții care au legătură cu leziunile din urma accidentului. Informațiile furnizate de Spitalul Bagdasar Arseni apar după ce soția pilotului rănit după ce paramotorul în care se afla s-a prăbușit la Comana anunțase că soțul său a fost contaminat cu două bacterii nosocomiale intraspitalicești, rezistente la antibiotice.

 Familia pilotului strânge acum bani ca să îl transfere pe bărbat la un spital din Viena unde ar beneficia de „o evaluare mai bună din punct de vedere neurochirugical și pulmonar”, potrivit soției lui. De asemenea, Valentina Cojocaru a subliniat că a vorbit la trei spitale din Viena și că urmează să trimită dosarul medical.

Pilotul paramotorului, aflat de duminica trecută la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni” din Capitală, a fost diagnosticat, luni, cu două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti, arată buletinele de analize medicale obţinute de News.ro.