Sari la conținut

Mesajul lui Cristian Popescu Piedone la o lună de la tragedia din #Colectiv: Aici se încheie cariera mea politică!

 

E foarte greu sa incep acest mesaj…E foarte greu sa imi gasesc cuvintele sa exprim ce simt, ce traiesc, ce doare cel mai...

Posted by Cristian Popescu Piedone on Sunday, November 29, 2015

E foarte greu să încep acest mesaj…E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun „condoleanțe” pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puțin. Să vă descriu ce se simte cu cătușele la mâini (mâinile acelea care semnau „ca primarul”, ca să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare ca nu e rolul meu! Sunt alții mai îndreptățiți să stabilească adevărul, pe bază legii și a dovezilor.

Eu nu pot decât să încerc să înțeleg ce mi se întâmplă și mai ales de ce! Știu că bunul Dumnezeu nu ne dă pedepse, ci lecții din care să învățăm. Totul se întâmplă cu un scop, iar eu am să fac tot ce pot eu, ca om, să aflu ce am de învățat din asta. Am să fac asta alături de familia mea și de oamenii care mi-au rămas aproape în toate aceste momente. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că i-a trimis în viața mea și le sunt lor recunoscător cu tot sufletul.

Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuși 23 de ani în spate în administrația publică și cred că pot să ajut punând la dispoziție ce am învățat în acești ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am să îl plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care îmi amintește, chiar și în momentele astea cumplite pentru mine, că există minuni pe pământ.

Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Și sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om.

Le mulțumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut încredere în mine, colegilor care au muncit alături de mine și tuturor celor care, într-un fel sau altul, m-au ajutat să îmi pun în aplicare proiectele.

Vă mulțumesc și vouă că ați avut răbdare să citiți acest mesaj și vă doresc multă, multă liniște!”, a scris Cristian Popescu Piedone pe Facebook.

O lună de la tragedia din #Colectiv | 60 de morți, peste 120 de răniți și patru anchete penale

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, cel care a emis autorizaţia de funcţionare a localului, este bănuit că ar fi abuzat de funcţie şi că ar fi încălcat legea atunci când a semnat actul. A stat aproape o săptămână în spatele gratiilor, până când un judecător a considerat că procurorii nu au dovedit existenţa unei fapte de corupţie.

Pe aceeași temă