METEO. Vremea devine geroasă în toată ţara

Data publicării:
ger iarna temperatura mediafax

 

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele în timpul zilei vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

Temperaturi scăzute și vreme geroasă. Prognoza pentru 5 – 18 ianuarie

În această noapte va continua să ningă la munte, în Maramureş, Transilvania şi Moldova. În celelalte regiuni, ninsorile vor cădea doar izolat, îndeosebi în primele ore. Vântul va sufla cu putere în special în sud, centru şi nord-est, iar la munte rafalele vor depăşi 80 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între Minus 10 grade în depresiuni şi minus 1 grad în extremitatea de sud a ţării.

Marți vremea începe să se răcească. În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55...65 km/h.

Cele mai scăzute valori, sub minus 25 de grade, se vor înregistra joi dimineaţă, în depresiunile din estul Transilvaniei. Ninsorile vor fi tot mai puţine, dar în zonele joase apare ceaţa, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în Bucureşti

Marți, locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi fără fenomene meteo deosebite. Cerul va avea unele înnorări, iar vântul nu va crea probleme. Cu toate acestea, temperatura maximă va fi de doar 2 grade Celsius. Presiunea atmosferică va continua să crească uşor.

În perioada următoare, trecător, mai pot cădea câţiva fulgi de zăpadă, dar vântul va fi liniştit. Vremea se răceşte de la o zi la alta, astfel că miercuri şi joi maxima va fi de minus 8 grade, iar minima va coborî până în jurul valorii de minus 15 grade. În plus, în timpul nopţilor vor fi condiţii de ceaţă şi chiciură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri