Mini-sensuri giratorii care încurcă și treceri de pietoni care dau în șanț: Problemele cu care se confruntă locuitorii din Timiș

Data actualizării: Data publicării:
giroc
Mini-sensuri giratorii care încurcă și treceri de pietoni care dau în șanț: Problemele cu care se confruntă locuitorii din Timiș

Patru sensuri giratorii au devenit mărul discordiei în Timiș. Șoferii reclamă că autoritățile și-au bătut joc de drumul județean Timișoara - Giroc. Instalarea marcajelor rutiere ar fi trebuit să fluidizeze și să crească siguranța traficului rutier. În realitate, se întâmplă exact contrariul.

Numărul locuitorilor din Giroc a crescut foarte mult în ultimii ani, iar drumul județean care face legătura cu Timișoara a devenit tot mai aglomerat. S-au înmulțit și accidentele rutiere, așa că autoritățile au cheltuit o sută de mii de euro pe stâlpi și 4 mini-sensuri giratorii. Doar că socoteala din birou a încurcat-o pe cea din șosea.

-Veniți dimineața la 7 aici.
-Cum vi se par sensurile?
-Horror, horror.

-Nu merită investiția, e pierdere de timp!

-Sensul ăsta să-l facă mai lat, măi, băieți! Mai lat!

Pentru că sensurile sunt mici, unii șoferi au rămas blocați pe mijlocul șoselei.

Mihai Vălușescu – jurnalist Digi24: Cireașa de pe tort, spun pietonii, dar și șoferii, sunt aceste treceri de pietoni, două la număr, proaspăt trasate pe acest drum județean. Pietonii trebuie să treacă prin acest șant ca să ajungă la trotuar.

-Vine o doamnă cu căruțul, da? Cu căruciorul. Sau nu vede doamna sau domnul, păi ce facem, dăm în șanț?

După ce au încins spiritele, atât în rândul șoferilor, dar și în mediul online, autoritățile dau înapoi.

Alin Nica – președinte Consiliul Județean Timiș: Dacă această investiție cu sensurile provizorii nu ne aduce un plus de fluidizare a traficului și nu se justifică atunci putem să renunțăm la ea.

Autoritățile mai au în plan alte 2 sensuri giratorii pe acest segment de drum, cu două benzi pe sens. Momentan, acestea sunt doar în faza de proiect.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri