Modalități de ocolire a legii antifumat

Data publicării:
scrumiera tigari fumatori - getty - 8 oct 15-4

Asociaţia a fost înfiinţată doar cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a legii antifumat. Societatea comercială care îşi desfăşura acolo activitatea a fost închisă, iar în locul ei a apărut Asociaţia Comunitatea Rock Constanţa.

„Era păcat să pierdem un spaţiu care ne asigura un loc de întâlnire şi un loc de socializare”, spune Daniel Frangă, membru al Asociaţiei Comunitatea Rock Constanţa.

În acest local intră doar membrii asociaţiei sau invitaţi ai membrilor.

Legea antifumat sau orice lege vor ei să-ţi impună nu se aplică pentru că efectiv asta ar însemna să intre cu bocancii murdari la tine în casă”, a declarat Antonio Popescu, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Rock Constanţa.

Pe lângă aceasta, membrii pot consuma şi băuturi, fără să plătească. Fiind o asociaţie non-profit, membrii se ocupă de toate cheltuielile. Lunar, aceştia contribuie cu o sumă de bani care intră în bugetul asociaţiei.

În condiţiile în care percepe o taxă, taxa respectivă trebuie să se regăsească în ceva”, explică avocatul Cristian Ion.

Oamenii au auzit deja de înfiinţarea acestei asociaţiei, iar unii dintre ei se gândesc serios să se înscrie.

Legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie. La nici două săptămâni de atunci, senatorii vor să modifice legea. Potrivit amendamentelor, fumatul va fi permis în camere special amenajate, dar şi pe terase, eliminând interdicţia de a se fuma în spaţii care au acoperiş şi doi pereţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri