Nicuşor Dan anunţă că va cumpăra microbuze electrice pentru transportul în localitățile din jurul Bucureștiului

Data publicării:
acumulator pentru incarcarea unei masini electrice
Sursa foto: Profimedia Images

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a şapte microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10 milioane de lei. Microbuzele, care vor fi cumpărate prin PNRR, vor fi folosite pentru transportul în comun în localitățile din jurul Bucureștiului.

„Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a şapte microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA). Proiectul, realizat de Municipiul Bucureşti şi Comuna Snagov, răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere şi urmăreşte îmbunătăţirea transportului public de călători la nivel periurban”, a scris Nicușor Dan duminică, într-un mesaj pe Facebook.

Primarul mai spune că obiectivul proiectului este asigurarea unui serviciu „accesibil, eficient şi ecologic” de transport public de călători.

În octombrie 2022, consilierii generali ai Capitalei au aprobat încheierea unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria comunei Snagov pentru achiziţionarea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a 60 de microbuze electrice. Dintre acestea, 50 de microbuze urmau să revină Bucureştiului, iar 10 - comunei Snagov, potrivit Agerpres. Proiectul avea o valoare estimată de 88.608.600 lei fără TVA (18.000.000 euro), dintre care cheltuieli neeligibile în valoare de 14,7 milioane lei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri