Nicuşor Dan anunță deschiderea a două noi şantiere pentru înlocuirea conductelor de termoficare din București. Ce zone sunt vizate

Data publicării:
conducte termoficare vechi si ruginite in ament
Bucureștiul are la dispoziție 200 de milioane de euro nerambursabili pentru modernizarea sistemului de termoficare. Foto: Facebook / Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marți deschiderea a două noi şantiere pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Lucrările se fac cu fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), valoarea nerambursabilă fiind de 200 de milioane de euro.

Este vorba despre lucrări de înlocuire a conductelor vechi pe o lungime totală de peste 19 kilometri, care vizează două dintre cele 25 de obiective cuprinse în proiect.

Primul obiectiv, cu o lungime de aproximativ 8,2 km, cuprinde lucrări ce se vor executa pe traseul următoarelor străzi: Şoseaua Mihai Bravu, Calea Dudeşti, str. Laborator, aleea Râmnicu Vâlcea, str. Agatha Bârsescu, Calea Vitan, str. Ştirului, str. Răcari, str. Niţă Elinescu, str. Alunelului, str. Jienească, bd. Energeticienilor, Piaţa Bobocica, str. Lt. Nicolae Pascu, bd. Râmnicu Sărat, str. Spiridon Matei.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 68,3 milioane lei, iar durata de execuţie este de 15 luni, cu excepţia perioadelor de sistare din sezonul rece.

Celălalt obiectiv, cu o lungime de aproximativ 11,1 km, cuprinde lucrări care se vor executa pe traseul următoarelor străzi: Piaţa Iancului, Şoseaua Mihai Bravu, str. Locotenent Medic Constantin Zlătescu, aleea Lunguleţu, str. Episcop Damaschin, str. Orzari, str. Vidraru, Calea Călăraşi, bd. Decebal, str. Apostol Mărgărit, str. Ţiglina, str. Rodul Pământului, str. Ion Ţuculescu, str. Ştefan Nicolau, str. Baba Novac, str. Traian Popovici, str. Cosiţelor, str. Vulcan Judeţul, str. Caloian Judeţul, Calea Dudeşti.

În acest caz valoarea lucrărilor este de 96,5 milioane lei, iar durata de execuţie este de 24 luni, cu excepţia perioadelor de sistare din sezonul rece.

„Reamintesc faptul că, la finalul anului trecut, am semnat contractele pentru reabilitarea a 211 km reţea de termoficare cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi o valoare totală a lucrărilor de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile”, a scris Nicușor Dan marţi, pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri