Operații estetice într-un coafor. „Nu se face un act medical astfel”

Data actualizării: Data publicării:
operatii estetice coafor suceava

Măsuri drastice după scandalul italianului cu 8 clase, care se dădea medic. O clinică privată din Capitală a fost închisă, iar în alte trei activitatea a fost suspendată. Unitatea pe care au închis-o inspectorii DSP avea o sucursală şi la Suceava. Acolo le oferea clientelor servicii de înfrumuseţare într-un coafor.

Tot mai multe nereguli sunt descoperite în sistemul de sănătate românesc. Mai mulţi medici angajaţi ai unei clinici din Bucureşti urmau să facă intervenţii medicale de înfrumuseţare într-un salon de cosmetică din Suceava.

Reporter: Se pot face programări?

Recepţioneră clinică: Da. Când doriți?

Reporter: În weekend. Dar e una din clinicele bune? A venit DSP?

Recepţioneră clinică: Da, au făcut cinci controale.

Aceasta este una dintre cele zece clinici verificate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Şi care, potrivit inspectorilor, ar trebui să fie închisă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: „În cazul unei singure clinici s-a luat decizia închiderii activității, având în vedere că această clinică avea o decizie a suspendării activității încă din luna septembrie.”

Mai mult, medicii care lucrează la clinica din Capitală urmau să meargă în Suceava pentru a face intervenţii medicale de înfrumuseţare, într-un salon cosmetic. Acest lucru a fost reclamat la poliţie de preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava.

Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava: „Aici este o domnișoară, care nu știu dacă este medic. E o injectare directă, nu sunt mănuși sterile, are ceas, nu așa se face, cu ceas cu bijuterii, nu are nimic pe cap. Nu se face un act medical astfel.”

În urma sesizărilor făcute a fost demarată o anchetă.

La ancheta inspectorilor DSP au contribuit și pacientele, care au sunat la numărul de telefon pus la dispoziție de instituție și au spus ce li s-a întâmplat în clinicile private în urma unor intervenții estetice, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24.

Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: „Se evidențiază faptul că aceste servicii medicale dar și cosmetice ar fi făcute cu încălcarea unor prevederi legale.”

Oana Grigore, purtător de cuvânt Ministerul Sănătății: „Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 72.000 de euro. Începând de la nerespectarea structurii pentru care au fost avizați până la intrumente nesterile, documente în neregulă ale personalului care activa.”

Proprietara salonului cosmetic din Suceava nu a vrut să comenteze această situație și a spus că tot ce a făcut a fost doar să pună la dispoziţia medicilor esteticieni un spaţiu. Clinica respectivă a mai fost prinsă în off side.

Potrivit directorului DSP, firma a primit în luna noiembrie 2018 o amendă de peste 20.000 de lei pentru că inspectorii aveau informații că medicii respectivi au făcut intervenții într-un salon de înfrumuseţare din municipiul Botoşani. Amenda a fost contestată.

În schimb, reprezentanţii clinicii din Bucureşti susţin că funcţionează legal şi că nu au primit nicio amendă de la DSP, iar intervenţiile chirurgicale au fost făcute exclusiv în Capitală, în săli de operaţii închiriate în spitalele partenere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unde a fost văzută Kate Middleton în plin tratament pentru cancer. Prinţesa de Wales a îngrijorat oamenii din...
Digi FM
Mama Andreei Tonciu, primele declarații despre grenada găsită la poarta vilei ei: „Sunt speriată și șocată!”
Pro FM
Celine Dion, despre boala incurabilă de care suferă: „Am fost fericită când am aflat ce este!” Primele...
Film Now
Richard Gere, un tată mândru. Ce a dezvăluit despre fiul său, Homer, care a fost prezent la Festivalul de...
Adevarul
Istoria unei biserici de lemn din Maramureș, de la 1794. A fost adusă cu o sanie trasă de patru boi
Newsweek
Suedia dă Ucrainei avioane de spionaj ASC 890. Vor opera din țările vecine, inclusiv din România
Digi FM
Grenadă la poarta familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, deschideam ușa și exploda aia”
Digi World
Exercițiul de matematică care le-a dat bătăi multor utilizatori de internet. Tu știi să-l rezolvi?
Digi Animal World
O femeie din Chicago a descoperit o cicadă extrem de rară cu ochii albaștri: „Șansa este de una dintr-un...
Film Now
Leonardo DiCaprio, un unchi de milioane. Și-a scos nepoata adolescentă la shopping de lux. Acum 10 ani, fata...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...