Sari la conținut

Paradox pe piaţa muncii din România: Se caută tineri fără experienţă

Lipsa de experienţă devine un avantaj pentru tinerii care îşi caută un loc de muncă, spun specialiştii în resurse umane. Deşi pare un paradox, angajatorii devin mai interesaţi de studiile celor pe care îi recrutează, decât de anii de muncă pe care îi au în spate.

angajati birou calculatoare shutterstock_284519087

FOTO: Shutterstock

„Cautăm tineri, maximum 25 de ani, fără experienţă, dornici să înveţe de la cei buni în domeniu” - aşa încep să sune, mai nou, anunţurile pentru locuri de muncă. Mulţi dintre angajatori au decis să schimbe profilul candidatului şi să lase în planul doi criteriul experienţei.

George Butunoiu, specialist în resurse umane: „A angaja începători înseamnă o oarecare investiţie, o cheltuială mai mare la început, însă cu beneficii semnificativ mai mari pe termen mediu şi lung”.

Dragoş Gheban, antreprenor: „Ai task-uri care nu necesită foarte multă experienţă şi nu este eficient ca acele task-uri să fie duse de oameni foarte experimentaţi în echipă care au şi costuri foarte ridicate”.

În plus, tinerii care nu au mai lucrat până acum sunt capabili să se adapteze mai usor cerinţelor, spun specialiştii.

Corina Diaconu, manager al unei agenţii de recrutare: „Sunt foarte multe poziţii în companii care se pretează pentru cei fără experienţă. Pot fi posturi în vânzări, call-center, customer service, posturi administrative”.

„Am făcut Dreptul şi peste tot se caută experienţă, cu toate că nu faci practică prea multă în facultate şi nu prea ai de unde să capeţi experienţă. Sunt recent angajată, am 2.300 de lei net”, spune o tânără.

Deşi la prima vedere par un atuu, pentru angajatorii mari, internship-urile şi stagiile de practică pot fi considerate dezavantaje.

George Butunoiu, specialist în resurse umane: „O lună de zile a unui student petrecută în bibliotecă citind şi scriind e de zece ori mai importantă decât o lună de zile de mers şi de lucrat cine ştie prin ce firmă să şteargă nişte cutii de praf”.

40% dintre companii au în plan să recruteze anul acesta, potrivit celui mai recent raport privind piaţa forţei de muncă în 2018. Cele mai căutate job-uri sunt în domeniul relaţiilor cu clienţii şi în IT.