Patriarhul Daniel a făcut o donație pentru „Cumințenia Pământului”

Data publicării:
Sarbatoarea Nasterii Domnului la Patriarhie2-1

„Această donație este răspuns la Campania „Brâncuși e al meu”, inițiată de Guvernul României, întrucât patriarhul României este un admirator și un cercetător al operei genialului artist român (vezi lucrarea: Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Brâncuși. Sculptor creștin ortodox, Editura Trinitas a Patriarhiei Române, ed. a II-a București, 2013, tipărită în limbile română, franceză și engleză)”, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că până în prezent s-au strâns 129.526 de euro prin subscripția publică pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului”.

Donațiile se vor putea face și prin SMS, dar și prin campanii de tip teledon. Statul a negociat cu proprietarii să cumpere această lucrare la prețul de 11 milioane de euro, din care Guvernul va plăti 5 milioane de euro iar restul trebuie strânși prin subscripție publică. Urmează să fie încheiate acorduri cu toți operatorii de telefonie mobilă, pentru a putea fi făcute donații prin SMS.

CITIȚI ȘI: 

Cât a donat Dacian Cioloș pentru Cumințenia Pământului

Unde se pot face donații pentru „Cumințenia Pământului”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri