Primarul din Hațeg explică de ce o conductă de apă e plină de cepuri: Sunt primar PNL

Data actualizării: Data publicării:
conducta ciur cepuri

O conductă de apă a devenit subiect de ironii pe Internet. În Hațeg, conducta care alimentează orașul cu apă potabilă este împânzită cu numeroase țepușe din lemn. Acestea au fost puse acolo ca să astupe fisurile ce se iveau necontenit pe un tronson de peste jumătate de kilometru.

Toată conducta peticită ar urma să fie înlocuită, în curând, pe bani europeni. Primarul spune că a făcut mai multe demersuri, dar nu primește bani de la Consiliul Județean pentru că era în Opoziție.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică nici măcar nu s-a gândit că această conductă este o problemă de sănătate, pentru că prin acele găuri pot intra tot felul de bacterii. Astfel că Apaprod, firma care administrează conducta, și este în subordinea Consiliului Județean, nu a fost deranjată.

Primarul din Hațeg a explicat Digi24 că această conductă nu a fost reparată pentru că în consiliul Județean din Hunedoara, PNL este în minoritate. Și atunci, toate dorințele celor de la Hațeg să primească o conductă de apă nou, s-au lovit de opoziția PSD care are majoritate în CJ.

Marcel Goia, primarul orașului Hațeg: „Nu este de râs. Am făcut mai multe demersuri, dar apa fiind în subordinea Consiliului Județean... Orașul Hațeg a fost în Opoziție. Nu s-a făcut nicio investiție în cei 3 ani și jumătate de către compania de apă și nici nu s-au dat bani de la Consiliul Județean pentru investiții. Vreau să vă spun că am făcut demersuri pentru a schimba această conductă, dar nu s-a ținut cont de ele.

Apa care se pierde este plătită de cetățeni. Anul trecut, orașul Hațeg a fost singurul oraș din județ care din cota TVA care pleacă de la Hațeg a primit ZERO lei pentru dezvoltare, pentru că sunt primar PNL. Nu știu dacă este necesar ca locuitorii din Hațeg să suporte acest lucru doar că m-au ales pe mine timp de două mandate și nu au fost alocați bani de la bugetul județului.

Compania de apă din subordinea Consiliului Județean ar putea fi amendată de Direcția de Sănătate Publică. Cei de acolo puteau să se sesizeze până acum, pentru că în fiecare săptămână vin și ridică probe de apă, atât din oraș, cât și din stația din afara orașului, dar nu au făcut-o.”

După difuzarea materialului, jurnaliștii Digi24 l-au sunat pe președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, care nu a vrut să comenteze situația. Dar a promis că joi conducta va fi înlocuită.  

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri