Rafila: Comunicarea autorităților, punctul cel mai slab în pandemie. Cifre seci și informații repetitive legate de purtarea măștii

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila, la pupitrul de la partid
Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Alexandru Rafila a criticat, marți, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PSD, modul în care au comunicat autoritățile informațiile despre pandemie, spunând că a fost “punctul cel mai slab” în această perioadă.

„Comunicarea a fost punctul cel mai slab în această pandemie. E un punct de vedere pe care l-am expus repetat cu mult timp înainte să am invitația de a adera la PSD.

Niște cifre seci și niște informații repetititive legate de folosirea măștii nu cred că sunt suficiente să convingem oamenii că suntem un sistem, suntem o țară care poate să gestioneze această pandemie.

Mesajele trebuie să fie adaptate, profesioniste, să țină cont de evoluția pandemiei.

Am avut același tip de mesaj în luna iunie, când lucrurile erau sub control, și avem același tip de mesaj acum, când nu mai sunt sub control. Dumneavoastră lucrați în presă. S-a schimbat ceva din punct de vedere al informațiilor pe care le primiți? În fiecare zi primiți o informație legată de numărul de cazuri noi, de numărul de decese, de numărul de persoane internate la Terapie Intensivă și cam atât. Informațiile privind transmiterea ar trebui puțin mai adânc analizate, în județul Brașov, de exemplu. Există informații referitoare la județul Brașov? Dincolo de cifre, unde avem probleme, care sunt căile de transmitere ale infecției? Ce anume ar trebui să aibă în vedere populația ca să nu se infecteze într-un județ afectat. N-avem acest tip de informație.

Trebuie să ai echilibru, bună-credință și să fii onest atunci când vorbești cu oamenii, să le spui adevărul. Un om care este informat, care știe că acela care este în fața lui îi spune adevărul, are mult mai multă încredere chiar dacă informația pe care o primește îl afectează”, a declarat Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie.

 

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri