Reabilitările din sectorul 2, amânate pentru şase luni. Primăria a plătit 17 milioane de euro unei firme care a intrat în insolvenţă

Data publicării:
reabilitare termica

DIGI 24 a sesizat în mai multe rânduri felul în care Primăria sectorului 2 a administrat reabilitarea termică a blocurilor. Lucrările neterminate şi fraudarea bugetului au lăsat locuitorii sectorului la discreţia naturii. Executantul, Electrica Serv, a încasat 17 milioane de euro în ultimii doi ani, apoi a cerut insolvenţa. Firma de dirigenţie a raportat lucrările efectuate, dar, aşa cum a dovedit DIGI 24 aceasta funcţionează fictiv. Am obţinut astăzi punctul de vedere al primarului Neculai Onţanu. El se consideră absolvit de orice vină. 

Nu face primăria, ca atare, verificarea acestor companii. Acestea se fac atunci când ele depun la sistemul naţional de achiziţii publice, când prezintă toate documentaţiile. Acolo se fac evaluările necesare. Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice dă verdictul că este o firmă eligibilă”, a spus Neculai Onţanu. 

Insistenţa reporterului a dus la un răspuns evaziv din partea primarului. 

O asemenea situaţie se reface pe banii contructorului. Nu plăteşte nimeni nimic. Nici administraţia locală, niciun leu în plus, nici asociaţia de proprietari”, a adăugat Neculai Onţanu. 

Insolvenţa, banii dispăruţi în şirul de offshor-uri l-au pus în încurcătură pe primar: În situaţia cetăţenilor din sector rămaşi cu locuinţele neprotejate de intemperii, ne vom mulţumi cu răspunsul Şefului Direcţiei de Investiţii din primăria Sectorului 2, Corneliu Drug. Acesta apreciază că reluarea lucrărilor de reabilitării va începe peste şase luni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri