Testare COVID cu rezultate în care poți avea încredere deplină

Data actualizării: Data publicării:
testare Covid-19 SANADOR - Digi Articol susținut de SANADOR

Contextul pandemic și răspândirea rapidă în comunitate a virusului SARS-CoV2, cu variantele acestuia, a dus la o creștere substanțială a numărului de testări COVID-19. Detectarea precisă, cu mare acuratețe, a infecției cu noul coronavirus are astfel o foarte mare importanță pentru combaterea răspândirii virusului.

Simptomatologia infecției COVID-19 cuprinde în prezent, după mai bine de 2 ani de la începutul pandemiei, o plajă foarte largă de semne și simptome. Pentru a ne proteja pe noi, pe cei dragi, precum și pe cei din jurul nostru, este important să efectuăm o testare COVID-19 atunci când sesizăm simptome precum febra, frisonul, durerea de cap, greața, vărsăturile, tusea, mialgiile, starea de rău sau oboseala accentuată.

În prezent, cea mai precisă testare pentru identificarea infecției cu SARS-CoV-2 rămâne testul RT-PCR, în timp ce cel mai rapid rezultat se obține prin testul antigenic rapid, care identifică antigenul viral în doar 20 de minute.

Determinarea SARS-CoV2 prin metoda Real Time PCR este cea mai performantă metodă disponibilă pe piață și poate recunoaște cantități infime de virus. Tehnicile de biologie moleculară sunt de încredere deoarece pot depista ARN viral din exsudatul nazofaringian chiar și atunci când infecția virală este la început sau atunci când testarea antigenică rapidă indică un rezultat negativ.

Testarea antigenică rapidă este indicată atât pentru screeningul infecției în colectivități, cât și pentru detecția infecției în primele zile de la debutul simptomatologiei COVID-19, atunci când există o cantitate crescută de material viral la nivel nazofaringian.

La SANADOR, testarea COVID-19 prin metoda RT-PCR este disponibilă la prețul de 195 lei, iar testarea antigenică rapidă poate fi realizată la prețul de 72 de lei. Rezultatul testului RT-PCR este disponibil în maximum 24 de ore, iar cel al testului rapid antigenic în aproximativ 20 de minute. Rezultatele sunt disponibile online și pot fi vizualizate cu ușurință pe site-ul SANADOR. La cerere, rezultatele pot fi eliberate și în limba engleză, cu cod QR.

SANADOR deține singurul laborator din România acreditat RENAR pentru detecția și determinarea SARS-CoV-2 prin metoda Real-Time PCR. Acreditarea a fost obținută de la RENAR – organismul național de acreditare în baza standardului SR EN ISO 15189:2013, privind calitatea și competența în domeniul biologiei moleculare.

Recoltarea pentru testarea COVID RT-PCR sau antigenică rapidă este disponibilă în următoarele locații SANADOR:

  • Laboratorul SANADOR din Calea Plevnei nr. 172;

  • Punctul de recoltare SANADOR din Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 29;

  • Clinica SANADOR Buzești;

  • Clinica SANADOR Victoriei corp B.

Testarea COVID-19 se pot realiza fie cu programare prin Call Center – 021.9699, disponibil nonstop (pentru ambele tipuri de teste), fie direct prin prezentarea la unul dintre punctele de recoltare COVID, în timpul programului de lucru, pentru testul antigenic rapid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri