Un român a câștigat un milion de euro la loto, în Franța

Data publicării:
roman-1

Dumitru Anton a lucrat înainte de revoluţie în armată. Era subofiţer, dar a renunţat la uniformă şi s-a angajat la o fabrică din Motru. Nu l-a mulţumit salariul, aşa că, în scurtă vreme, a plecat la muncă în străinătate. A lucrat în construcţii, apoi şi-a făcut o mică afacere. Aducea în România maşini şi mobilă din Occident.

Exact cum e supraviețuirea, te duci într-o țară străină, nu știi nimic, să vorbești, umblam cu dicționarul după mine, am avut momente în care mă culcam pe jos, mă acopeream cu cartoane”, povestește Dumitru Anton.

Bărbatul de 53 de ani recunoaşte: câştiga mulţumitor, dar spera la mai mult. Lună de lună juca la loto în Franţa, câte 30 de euro. Acum două luni, a dat norocul peste el: a câştigat marele premiu de un milion de euro. Cum a luat banii a cumpărat un teren de 20.000 de euro aproape de casa din România.

Visul meu a fost să am o fermă. Trebuia să mă înnoiesc și eu, am tras ca fiecare... n-am avut mașini atât de scumpe. Este afară o mașină cu care merg acum, dar am luat și o mașină la mâna a doua”, mai spune Dumitru Anton.

Prietenii s-au bucurat pentru el chiar dacă nu le-a făcut niciun cadou. S-au mulţumit să ciocnească un pahar în cinstea lui şi să spere...

Un câștig din ăsta poate să aducă câteva locuri de muncă bune. Viitorul pentru noi este incert”, spune Constantin Stroescu, unul dintre prieteni.

Munca cred că i-a fost răsplătită, prin acest mare noroc, de Dumnezeu”, consideră Gheorghe Urucu, un alt prieten al lui Dumitru Anton.

Proaspătul milionar visează acum să plece în Egipt să vadă piramidele. Deocamdată este însă ocupat să împartă averea. Are patru copii şi pentru doi dintre ei, care lucrează în străinătate, a pus deoparte câte 50.000 de euro. Ceilalţi îl vor ajuta la fermă să sporească avuţia familiei.

Banii câştigaţi la loto îi ţine şi acum într-o bancă din Hexagon. Francezii nu i-au impozitat câştigul şi consideră că milionul este mai în siguranță acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri