Un tânăr cu dizabilități psihice a fost găsit mort, la două zile după dispariție. Polițiștii ar fi ignorat un apel la 112

Data actualizării: Data publicării:
stefan-cupet

Caz revoltător, în județul Iași. Un tânăr de 31 de ani cu dizabilități psihice, care era dat dispărut de două zile, a fost găsit mort astăzi. Cu o zi înainte, câțiva oameni dintr-un sat învecinat l-au văzut pe băiat, dar polițiștii ar fi ajuns după trei ore de la apelul la 112.

Ștefan Cupeț avea 31 de ani și locuia împreună cu familia în satul Goruni, comuna Tomești, din județul Iași. Tânărul suferea de dizabilități psihiatrice/psihologice, iar marți a fost dat dispărut de acasă. Acest lucru s-a mai întâmplat în trecut, dar de fiecare dată a fost găsit în sat, relatează reporteris.ro.

De această dată, tânărul cu dificultăți de vorbire a fost găsit mort, în pijamale, într-un șanț din Pietrărie, un sat din comuna Bârnova, aflat la mică distanță de casă, informează ziaruldeiasi.ro. Polițiștii spun că pe corpul victimei nu au fost găsite urme de violență.

El ar fi dispărut de acasă când părinții se aflau la pădure, ca să culeagă flori de tei. De altfel, zona dintre aceste sate este una împădurită.

A doua zi după ce a fost declarat dispărut, tânărul și-a făcut apariția în satul Păun din comuna Bârnova. Aceștia au sunat la 112, deoarece băiatul nu putea să spună cine este, dar polițiștii au ajuns cu trei ore întârziere și nu l-au mai găsit în zona indicată. Proprietarii unui magazin din sat i-au dat apă și mâncare, iar acesta s-a făcut dispărut din nou.

„Am încercat să discutăm cu el, nu se putea, nu se exprima bine. Era vizibil obosit, însetat și flămând. I-am dat apă, i-am dat mâncare. Un om de pe terasă a sunat imediat la Poliție, spunând că a apărut o persoană care pare a avea probleme, fără să știe nimeni atunci că este băiatul dispărut din Goruni. Nu se știa încă despre caz aici. Am așteptat Poliția undeva la 3 ore să vină, dar până să ajungă ei, băiatul a plecat. Și a fost imposibil să fie reținut cu forța, nu era normal așa ceva”, au spus proprietarii magazinului.

Multe neclarități și contradicții

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Povestea devine neclară, deoarece, potrivit surselor citate, multe detalii din declarațiile mamei și ale polițiștilor nu coincid.

Femeia spune că fiul ei a dispărut luni, pe 29 iunie, că a mers după-amiază la Poliția Tomești să declare dispariția, iar polițiștii i-ar fi spus să vină a doua zi. De cealaltă parte, polițiștii spun că prima sesizare a fost făcută seara târziu, prin numărul unic de urgență și că au început imediat căutările.

„Ce știm până acum este că băiatul a rămas singur, după ce părinții au plecat, și a părăsit curtea. S-au făcut verificări, inclusiv noaptea, prin pădure, dar n-a fost găsit”, a declarat Ioana Laura Bâlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

IPJ Iași susține că, în primă fază, familia băiatului s-ar fi opus să fie mediatizat cazul, cu fotografie și nume. De aceea, imaginile lui ar fi ajuns cu întârziere pe site-ul oficial de persoane dispărute și la presă, adică în data de 30 iunie. Acest lucru este contrazis însă de mama tânărului.

Cu privire la apelul la 112 din satul Păun, unde a apărut băiatul, polițiștii recunosc că au ajuns cu întârziere, dar spun că erau în căutarea unui minor dispărut care se afla în carantină pentru coronavirus. 

„Este adevărat că a trecut mult de la sesizarea despre apariția persoanei la Păun și venirea polițiștilor la locul de unde se făcuse sesizarea. Dar, ei erau deja în căutarea unui minor dispărut, care era în carantină pentru coronavirus”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri