UTILITAR. Cum aflaţi dacă aveţi plătite toate contribuţiile la stat

Data publicării:
cnas casa nationala de asigurari de sanatate sursa foto digi24

Este important să ştim dacă firma la care suntem angajaţi a avut sau nu până acum probleme cu plata contribuţiilor. Pentru a afla acest lucru trebuie să mergem la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aici există date despre toate firmele din județ. E nevoie de o cerere scrisă, o copie după buletin și o adeverință care să ateste faptul că lucrați pentru acea societate, iar în scris veți primi răspuns dacă firma are probleme cu legea sau a fost amendată în trecut pentru că nu a făcut plățile pentru asigurările sociale.

Cu o cerere scrisă se obțin informații și de la Casa de Asigurări. Prin completerea unui formular, instituția vă poate spune dacă firma la care lucraţi a plătiti contribuţiile la sănătate şi, în cazul în care aveţi nevoie, dacă tratamentele spitalicești vor fi decontate.

Alt formular, altă cerere scrisă și altă copie după buletin, depuse la Casa de Pensii, de unde aflaţi dacă angajatorul dvs. a plătit contribuţiile pentru pensii. Tot de acolo veți afla și când puteți ieși la pensie, pe baza acelor taxe plătite de firmă. Răspunsurile de la toate aceste instituții le veţi primi în cel mult 30 de zile, după cum prevede legea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri