VIDEO. Alunecările de teren de pe A1, oprite cu salcâmi

Data actualizării: Data publicării:
SALCAMI

Peste 35.000 de salcâmi sunt plantaţi în zona cu alunecări de pe autostrada Sibiu-Orăştie. Este soluţia găsită de Compania de Drumuri pentru a stabiliza terenul care a luat-o la vale. Plantările au început astăzi, în cea mai dificilă dintre zone, pe dealul Bucium.

Şapte kilometri de versant speră reprezentanţii Companiei de Drumuri să acopere cu puieţii de salcâm cumpăraţi.

Adela Mohanu, reporter Digi24: Peste 40 de angajați ai Companiei de Drumuri au început, încă de azi-dimineaţă, să planteze puieţii de salcâm. Ne aflăm în cea mai dificilă porţiune a autostrăzii. În spatele noastru este dealul Bucium, grav afectat de alunecări de teren şi pe care autorităţile încearcă să-l stabilizeze de mai bine de doi ani.

În Sibiu, au venit angajaţi de la secţia locală de drumuri, dar şi din sucursalele Braşov, Covasna şi Harghita.

Peste 35.000 de puieţi au fost aduşi pentru a fi plantaţi. Versanţii ar fi trebuit stabilizaţi, potrivit contractului iniţial, de constructorul italian, dar statul român a reziliat contractul din cauza calităţii slabe a lucrărilor.

Alin Serbanescu, purtător de cuânt CNAIR: Această lucrare, această plantare de fapt, va costa undeva la 12.600 de lei. Deci nu este, nu putem spune că este o lucrare scumpă, dar este una eficientă. Vom suporta şi aceste sume, ca şi sumele pentru reparaţii, tot din garanţia de bună execuţie, reţinută de la constructorul Salini Impregillo.

Puieţii de salcâm ar trebui plantaţi în patru zile, însă dacă vremea se va înrăutăţi, acţiunea s-ar putea prelungi pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri