Sari la conținut

Soția lui Tudorel Toader, la un pas să devină șef de secție la spitalul din Iași. Contracandidatul ei s-a retras

Elena Toader, soția ministrului de Justiție Tudorel Toader, are șanse mari să ajungă, în mai puțin de o săptămână, șefa secției de gastroenterologie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, după ce principalul ei contracandidat s-a retras din cursă, pe neașteptate, scrie Ziarul de Iași.

Retragerea profesorului doctor Vasile Drug a venit după afișarea rezultatelor de la prima probă, unde acesta a obținut 96 de puncte, în timp ce Elena Toader are un scor de 98 de puncte. La a doua probă, la care Drug nu s-a mai prezentat, Elena Toader a obținut un punctaj maxim de 100 de puncte, asta în condițiile în care are nevoie de un total de 200 de puncte din toate cele trei probe pentru a putea deveni șefa secției. Toader urmează să susțină a treia probă, cea clinică, unde trebuie să ia cel puțin 2 puncte din cele 100, pentru a strânge punctajul necesar.

Potrivit Ziarului de Iași, concursul e organizat de ec. Ioan Bârliba, directorul spitalului, care este și cadru didactic asociat la Facultatea de Economie de la Universitatea „Al.I. Cuza“, al cărei rector ales este Tudorel Toader.

Dr. Elena Toader şi-a început activitatea la Spitalul „Sfântul Spiridon“ în 1994, după ce, în urmă cu opt ani, absolvise Facultatea de Medicină Generală. Medicul arată într-un CV postat pe site-ul UMF că a intrat în colectivul de la gastroenterologie via Institutul de Sănătate Publică. „În perioada 1992-2003 am desfăşurat activitate la In­stitutul de Sănătate Publică Iaşi (post ocupat prin concurs, 14 iulie 1992) ca asistent de cercetare cu loc de muncă în Clinica II Medicală - Gastroenterologie, Spitalul Sfântul Spiridon (1994-1996) şi din 1996 ca cercetător ştiinţific (confirmat prin concurs), specialist medicină internă (1995) şi specialist în gastroenterologie (1999) la acelaşi loc de muncă (Clinica II Medicală Gastroenterologie)“, scrie dr. Toader în propriul CV.

Pe aceeași temă