Sprijinul acordat minerilor din Valea Jiului pentru plata salariilor va fi prelungit cu încă o lună

Data publicării:
mineri din valea jiului
Mineri din Valea Jiului. Foto: captură video

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că sprijinul acordat minerilor din Valea Jiului va fi prelungit cu încă o lună. Suma de 14 milioane de lei, alocată în acest scop a fost suplimentată joiprintr-o hotărâre de Guvern la bugetul Ministerului Muncii.

Banii vor acoperi creanțele salariale pentru aproximativ 4000 angajați ai Complexului Energetic Hunedoara, aflat în insolvență, a scris Turcan pe Facebook.

Ea a precizat că a fost deja modificată legislația, prin extinderea la 5 luni consecutive, de la 4 luni, a perioadei în care sunt suportate creanțele salariale și alte drepturi bănești datorate și neachitate salariaților.

O altă modificare legislativă vizează extinderea plafonului în limita căruia se suportă creanțele salariale, de la 4 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat, la 5 salarii medii brute pe economie, a adăugat ministrul.

Turcan a adăugat că ajutorul acordat de Guvern minerilor din Valea Jiului în ultimele 4 luni a fost de aproape 62 de milioane lei, dintre care 52 de milioane lei pentru salarii și 9,8 milioane lei pentru tichete de masă și transport.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri