Surse: Coaliția a decis prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină până la 31 decembrie

Data actualizării: Data publicării:
pompa de benzina
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Coaliția de guvernare a decis, în ședința de luni de la Palatul Victoria, prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină până la 31 decembrie, au declarat surse politice pentru Digi24.ro. Potrivit acestora, liberalii au susținut ca măsură să fie menținută doar pentru motorină, nu și pentru benzină.

Subvenționarea prețului la carburanți s-a aplicat pe trei luni și urmează să expire pe 30 septembrie. 

După aproape 4 ore de discuții, liderii coaliției au decis să prelungească subvenţionarea preţului la pompă cu încă trei luni, și pentru motorină, şi pentru benzină.

Impactul de până acum al măsurii a fost de circa 175 de milioane de lei pe lună, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

În ședința de luni a Coaliției, liberalii le-au propus colegilor de guvernare ca măsura compensării prețului carburanților cu 50 de bani să fie menținută doar pentru motorină, nu și pentru benzină, pentru că prețul benzinei s-a stabilizat.

Cu toate acestea, PSD și UDMR nu au fost de acord cu această propunere. Astfel, prețul benzinei și al motorinei va fi compensat în continuare cu 50 de bani, până la 31 decembrie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri