Tehnologiile moderne măresc cuantumul amenzilor încasate de RATB

Data actualizării: Data publicării:
card_ratb_plimbare_ro_16382000

Noile "uniforme" în care sunt îmbrăcați controlorii RATB micșorează numărul celor prinși fără bilet, sumele administrate ca amenzi fiind însă mai mari.

card_ratb_plimbare_ro_16382000

Nu există zi în care călătorii RATB din Capitală să nu fie prinşi fără călătorie. Conducerea RATB a început de anul trecut dotarea controlorilor de bilete ai Regiei cu uniforme (veste) pe care este inscripţionat titlul de “Control”, informează wall-street.ro.

Această decizie a stârnit la momentul implementării o serie de reacţii din partea călătorilor. Cei mai mulţi au fost cei care au decis să continue să circule fraudulos, riscând situaţii neplăcute şi o suprataxa, aceştia mizând pe faptul că vor vedea controlorii în staţie, înainte de a urca. Ei bine, această cutumă nu doar că a schimbat strategia RATB cu cât a condus la o scădere considerabilă a numărului celor verificaţi, însă valoarea încasărilor la bugetul de stat a crescut într-un mod surprinzător.

Acest lucru se datorează faptului că în nouă strategie a RATB controlul a devenit mult mai amănunțit, controlorii au fost dotaţi cu echipamente de control prin tehnologie NFC (Near Field Communication - protocol de comunicație între două dispozitive electronice, aflate unul de celălalt la o distanță de câțiva centimetri), iar şansele ca un călător “fraudulos” să scape au devenit minime, în special în momentul în care cardul de călătorie al călătorului a fost verificat şi introdus în sistemul RATB.

O statistică a RATB, remisă wall-street.ro, arată faptul că în Bucureşti, numărul de persoane sancţionate în 2016 s-a ridicat la 122.063 de persoane, cu 4,48% mai puţine faţă de anul precedent, însă încasarea din suprataxa s-a ridicat la 4,456 milioane lei, înregistrându-se o creştere cu 6,22% faţă de anul 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri