Tudorel Toader spune că Iohannis e de vină pentru blocajul DNA. Șeful interimar Nistor Călin îl contrazice

Data actualizării: Data publicării:
tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

DNA a anunțat că riscă să intre într-un blocaj total ca urmare a OUG 7 care a interzis delegările pe funcții și care a lăsat două servicii importante fără conducere. Pentru o astfel de situaţie, Tudorel Toader spune că responsabil este președintelei Klaus Iohannis care a refuzat să o numească pe Adina Florea precum vrea ministrul Justiției.

tudorel toader inquam octav ganea 20190219170334_OGN_4866-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Nimeni nu se poate substitui prerogativelor prezidențiale în numirea procurorilor de rang înalt. Să nu uităm faptul că unele astfel de numiri au fost realizate în doar câteva zile” a declarat Tudorel Toader pentru Hotnews.

În schimb, Toader a fost contrazis chiar de procurorul-șef interimar Nistor Călin, care a spus că pentru șefii de secție ministrul nu a venit cu nicio propunere.

„A făcut vreo propunere pentru secții domnul Toader? Eu nu știu să fi făcut vreo propunere pentru șefii de secții” a fost reacția șefului DNA, Călin Nistor, conform sursei menționate.

Procedura de numire a șefilor acestor secții este ca ministrul Justiției să facă propunerea, să o trimită la CSM pentru avizul consultativ, după care la președintele Klaus Iohannis, pentru semnarea decretului de numire.

Tudorel Toader nu a făcut însă nicio propunere pentru cele două secții din DNA – Secția judiciară penală și Secția de combatere a corupției.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi că în urmă cu o zi procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, i-a informat pe premier și pe ministrul Justiției despre consecințele OUG 7, care prevede și faptul că procurorii pentru care numirea se face de președintele României nu pot fi delegați în funcții de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri