Un bărbat a încercat să iasă din România cu aproape 3 kilograme de aur și argint. Unde le-a ascuns

Data actualizării: Data publicării:
aur argint confiiscat
Foto: Poliția de frontieră

Descoperire uluitoare a poliţiei de frontieră din Cluj: un cetăţean român a încercat să scoată ilegal din ţară aproape 3 kilograme de aur şi argint, ascunse în bagaje.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost prins pe aeroportul din Cluj-Napoca. Voia să ajungă în Filipine, via Munchen.

La controlul de securitate, lucrătorii Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informaţii au observat că laptopul din bagajul de mână al bărbatului conţine componente necorespunzătoare. Imediat, au fost solicitaţi poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, care au efectuat un control amănunţit asupra bagajelor şi persoanei, arată Poliția de Frontieră, într-un comunicat.

Au descoperit astfel, ascunse în laptopul, telefonul, portofelul şi în bagajul de cală al bărbatului, 70 de monede şi lingouri din metal galben şi alb. În urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 2700g de metale susceptibile a fi aur și argint.

Bărbatul a spus că a cumpărat bunurile pe parcursul mai multor ani şi deține documente de provenință pentru ele.

Totuși, pentru că monedele și lingorurile nu au fost declarate şi depăşesc valoarea plafonului vamal admis, acestea au fost ridicate de către Biroul Vamal din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca și vor fi predate Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca în vederea expertizării.

Bărbatul este cercetat și pentru tentativă la contrabandă.

Editor web:: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri