Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele

Data actualizării: Data publicării:
taxe impozite

Un bărbat din Satu Mare a aflat că are un BMW Seria 5 pe numele lui, când a mers să plătească impozitele. Pe lângă casa și mașina familiei, funcționarul de la ghișeu i-a spus că în baza de date figurează și cu un al doilea autoturism, scrie PresaSM. Bărbatul a sesizat poliția, care a aflat că în spatele contractului de vânzare-cumpărare fals se ascunde un individ din Mehedinți, care a vrut să evite astfel plata impozitelor și a eventualelor amenzi.

Tânărul de 31 de ani a mers la Direcția de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Tășnad, județul Satu Mare, la începutul anului, să achite dările spre stat. Surpriză însă: la ghișeu, funcționarul i-a spus că are de plătit impozit și pentru un autoturism marca BMW, de care bărbatul nu știa nimic.

De acolo, bărbatul s-a dus direct la poliție, unde a sesizat problema. Ulterior, organele de cercetare i-au prezentat un contract de vânzare-cumpărare. Victima a spus că nu recunoaște documentul, dar și că semnătura de pe contract nu îi aparține.

Polițiștii au aflat că în spatele contractului fals se ascunde un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din județul Mehedinți.

Conform informațiilor PresaSM, infractorul ar fi mers la Biroul de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Tâmna, județul Mehedinți, unde s-a folosit de un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport falsificat, pentru a fi scos din evidența fiscală a primăriei vehiculul pe care îl deținea în proprietate, respectiv BMW-ul Seria 5. Motivul: ca să scape astfel de plata impozitelor și a eventualelor amenzi.

În paralel cu ancheta poliției, păgubitul a reușit să dea de infractor pe rețelele sociale. Tânărul i-a promis că, odată ce va reveni în țară, îl va căuta să rezolve neînțelegerea. Pentru că individul nu s-a ținut de cuvânt, păgubitul a decis să formuleze o plângere penală împotriva lui. Recent, scrie sursa citată, magistrații Judecătoriei Carei i-au aplicat tânărului de 25 de ani din Mehedinți o amendă penală în cuantum de 5.250 de lei.

Nu este primul caz de acest fel. Anul trecut, un bărbat tot din județul Satu Mare a aflat, dintr-o notificare trimisă de primărie, că are o mașină pe numele lui. Bărbatul a spus că nu a avut niciodată mașină și a povestit că în martie 2020 și-a pierdut cartea de identitate. Buletinul lui a fost postat pe Facebook şi posibil ca de acolo să se fi obţinute datele lui personale. A urmat o plângere la poliţie, expertize ale semnăturilor, însă persoana care a semnat în locul lui a rămas tot neindentificată. La finalul anului trecut, instanța a decis să anuleze contractul de vânzare-cumpărare al mașinii întrucât este unul fals.





Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri