Un bucureștean a făcut aproape 1.000 de kilometri cu mașina pentru a se vaccina: „Nu am auzit niciodată de această localitate”

Data actualizării: Data publicării:
un cadru medical adminsitreaza vaccin anti-covid unui pacient
Vaccinare anti-COVID-19 Foto: GettyImages

Un bucureștean a parcurs aproape 1.000 de kilometri cu mașina - drum dus-întors - pentru a se vaccina într-o comună din județul Botoșani.

Potrivit Monitorul de Botoșani, mai multe persoane din alte județe și chiar din Capitală, s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID la Vorona şi Bucecea, cele mai noi centre deschise în acest judeţ.

„Din Bucureşti m-am programat în comuna Vorona, Botoșani. Este prima dată când am auzit de această comună”, a declarat pentru sursa citată, marţi, un bărbat din București, care a spus că nu l-a deranjat să străbată aproape 1.000 de kilometri pentru imunizarea anti-COVID.

Fiind puse pe platforma naţională de vaccinare, locurile libere sunt accesibile tuturor românilor care doresc să se vaccineze, astfel că se ajunge la astfel de situaţii.

Doar 30% dintre medicii de la Spitalul Judeţean Botoșani s-au vaccinat

De cealaltă parte însă, cadrele medicale de la Spitalul Județean „Mavromati” nu doresc să se imunizeze din diferite motive. Astfel, doar o treime dintre medici s-au vaccinat. „Din 296 de medici, personal sanitar cu studii superioare angajaţi la nivelul Spitalul Județean Mavromati, 103 s-au vaccinat, adică 32,2%”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.

În ceea ce privește personalul sanitar mediu, adică asistenţi, șefa DSP Botoșani a declarat că dintre cei 1.068 s-au vaccinat 244, adică 22.84% din personal, iar din personalul auxiliar doar 123 dintre cei 788 de angajați, adică 15,5%

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri