Un cal de 400 de kilograme, căzut într-o fântână adâncă de patru metri, a fost salvat de pompieri

Data publicării:
127527200_1788982141255730_7491889610796950774_o
Sursa foto: ISU Harghita/Facebook

Un cal care a căzut într-o fântănă cu o adâncime de patru metri, în satul Medişoru Mare, comuna harghiteană Şimoneşti, a fost scos în siguranţă, marţi seara, de pompierii militari şi voluntari.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat, pentru AGERPRES, că intervenţia de scoatere a animalului din fântână a durat peste trei ore, la acţiune participând pompierii militari şi civili din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şimoneşti.

"Intervenţia a fost una de durată, peste 3 ore, deoarece calul, care avea în jur de 400 de kilograme, era imobilizat în fântână. S-a acţionat pentru extragerea cabalinei din fântână, cu ajutorul accesoriilor din dotare-trepied cu scripete, cordiţe de salvare, furtunuri, ham pentru salvarea animalelor- precum şi cu un tractor, pus la dispoziţie de pompierii civili din cadrul SVSU Şimoneşti", a declarat Alina Ciobotariu.

Aceasta a adăugat că, cel mai probabil, calul a căzut în fântână întrucât aceasta era neacoperită, dar şi din cauza întunericului şi a faptului că era nesupravegheat.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri