Un nou azil al groazei a fost descoperit în București. În căminul "La Vecinul cel Bun" bătrânii dormeau la grămadă în subsol

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran 2023-08-23 120707
Un nou azil al groazei a apărut în Sectorul 4. Bătrânii dormeau la grămadă în subsolul căminului. FOTO: Captură Digi24

Un nou azil al groazei a apărut în Sectorul 4. Bătrânii dormeau la grămadă în subsolul căminului. Este vorba despre un azil care fusese închis de autorități în urma controalelor din iulie. 

Este vorba despre un azil găsit în București, pe strada Alunişului, din sectorul 4.

În 22 august, la ora 23:23, Secția 16 Poliție a fost sesizată prin apel 112, de către o persoană anonimă cu privire la faptul că la adresa respectivă funcționează un azil de bătrâni unde aceștia sunt cazați în condiții improprii.

La fața locului au mers polițiști care au făcut verificări. Au constatat că la adresa respectivă funcționează azilul de bătrâni "La Vecinul cel Bun", iar în locație au fost identificate 50 persoane aflate în întreținere, dintre care 18 erau la demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele şi o canapea.

Administratorul azilului a declarat că persoanele care dormeau la subsol au fost cazate în acel loc, deoarece la etajele superioare ale azilului se efectuau lucrări de renovare, dispuse în controalele anterioare de instituțiile cu atribuții în domeniu.

De asemenea, el a precizat că societatea a mai fost sancţionată contravenţional anterior pentru încălcarea legislației in domeniu şi că la acest moment aceasta nu deţine licență de funcționare, fiind în curs de obținere.

La fața locului au mers echipaje SMURD, ale ambulanței, pompieri şi DGASPC, care au efectuat verificări specifice.

În urma evaluărilor, medicii au constatat că persoanele cazate nu se aflau în situații ce ar fi necesitat transportul la spital, ele având probleme de sănătate specifice vârstei înaintate. Având în vedere aceste aspecte nu s-a dispus transportarea la spital sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză.

La adresă a fost instituită paza cu un echipaj al Secției 16 Poliție precum şi cu un echipaj al Jandarmeriei, urmând ca în această dimineață să fie efectuate verificări suplimentare. De asemenea, la adresă a rămas un echipaj al ambulanței pentru a prelua persoane în caz de nevoie.

Azilul în cauză a fost închis în urma unui control efectuat de echipa complexă în luna iulie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri