Un oficial american susține că Hamas are un centru de comandă amplasat sub spitalul Al-Shifa

Data actualizării: Data publicării:
AL-SHIFA SPITAL GAZA
Teroriștii se folosesc de spitalul din Gaza, susține un oficial american. FOTO: Profimedia Images

Un oficial american, apropiat serviciilor secrete, susține că Hamas are un centru de comandă sub spitalul Al-Shifa, că utilizează combustibil destinat spitalului și că luptătorii săi se reunesc în mod constant în Al-Shifa și în jurul spitalului, relatează CNN.

Informația apare după ce, duminică, Jake Sullivan, consilierul pe probleme de Securitate Națională al SUA, a declarat că spitalul, cel mai mare din Gaza, nu este folosit doar pentru tratarea civililor.

"Puteți constata chiar și din informațiile din surse deschise că Hamas folosește spitalele, împreună cu o mulțime de alte facilități civile, pentru a asigura controlul și comanda, pentru a depozita arme, precum și pentru a-și adăposti luptătorii", a declarat duminică Jake Sullivan, în cadrul emisiunii "State of the Union" de la CNN.

"Fără a ne referi la acest spital în mod specific sau la o anumită revendicare, acesta este palmaresul Hamas, atât din punct de vedere istoric, cât și în acest conflict", a mai precizat acesta.

Israelul a subliniat că este justificat să desfășoare acțiuni militare în jurul spitalului, în ciuda criticilor din partea ONU și a altor state. Guvernul israelian a anunțat că a creat culoare de evacuare și a cerut strămutarea civililor, dincolo de faptul că a furnizat combustibil de urgență, pe care Hamasul l-a refuzat.

Hamas și oficialii spitalului au negat acuzația privind centrul de comandă.

"Nu există niciun motiv pentru care să nu putem pur și simplu să scoatem pacienții de acolo, în loc să lăsăm Hamas să îl folosească drept centru de comandă destinat terorismului, pentru rachetele pe care le lansează împotriva Israelului, pentru tunelurile de groază pe care le folosesc pentru a ucide civili israelieni", a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu pentru State of the Union de la CNN.

Netanyahu a adăugat că Israelul " acționează cu atenție când vine vorba de spitale", subliniind că, în orice caz, nu le va oferi "scăpare teroriștilor".

CIA a refuzat să ofere să ofere un punct de vedere în acest sens.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri