Un primar îl laudă pe învățătorul care a bătut un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Firea cere sancționarea lui

Data publicării:
copil lovit in palma pentru ca nu stia tabla inmultirii
Un copil de 7 ani ar fi fost bătut de învățător pentru că nu știa tabla înmulțirii. Sursa foto: Facebook / https:// Iasi TV Life

Ministrul Familiei, Gabriea Firea, cere sancționarea unui primar din Vaslui care a lăudat un învățător, după ce acesta a bătut un elev. Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuleta, a spus la Antena 3 că i-ar strânge mâna profesorului și că metoda de corecție e normală.

Copilul de 7 ani ar fi fost bătut de învățător cu un băț în palme pentru că nu știa tabla înmulțirii. Cazul a ajuns în atenția autorităților, după ce mama elevului a condamnat în online comportamentul dascălului.

Acest copil este traumatizat, nu vrea să meargă la școală de frică!”, spune femeia.

Tamaș a spus însă că i se pare „normal”.

O metodă de care și unul dintre noi, mai ales generațiile noastre, nu cred că am fost văduviți. Personal, eu am fost la școală la băiețelul meu, e în clasa a șasea, la ședința cu părinții și am spus că sunt total de acord atunci când iese din cadrul normal al activităților școlare, să fie pedepsit cum am fost și eu, la palmă, la fund, să-l tragă de perciuni”, a continuat edilul.

Nu cred că e o tragedie. Personal nici nu-l cunosc pe acest cadru didactic, dar dacă l-aș vedea, i-aș strânge mâna. Bătaia e ruptă din rai. Poporul român așa a fost învățat, istoria ne-o spune”, a mai spus Tamaș.

În replică, Gabriela Firea cere sancționarea primarului.

Bătaia nu este ruptă din Rai! Condamn ferm orice fel de acțiuni sau declarații care aduc atingere integrității și demnității unei persoane, mai ales copil sau/și femeie! Cu atât mai mult, condamn cu tărie afirmațiile primarului din județul Vaslui care este de acord și încurajează cadrele didactice să aplice corecții fizice elevilor. Îl consider chiar vinovatul moral pentru gesturile făcute de un profesor dintr-o localitate vasluiană, care l-a bătut pe un elev cu bățul la palmă pentru că nu știa tabla înmulțirii. Consider ca exista alte metode eficiente de educare, nu unele barbare, care nu rezolva nimic, ci doar nasc traume”, a scris Firea pe Facebook.

Vreau să-i atrag atenția acestui politician, care pretinde că se gândește la binele propriului copil, că a îndemnat profesorii să încalce legea și asta îl face complice. Dacă ar fi citit Legea nr.272/2004 privind protecția și promovare drepturilor copilului ar fi știu de prevederea care spune “Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatări (…) indiferent de mediul în care acesta se află: familie, instituții de învățământ, medicale, de protecție (…) etc. În plus, regulamentul unităților de învățământ stabilește că “Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum şi să agreseze verbal, fizic sau emoțional copiii/elevii şi/sau colegii”.

Îl informez că în această țară copiii sunt protejați împotriva abuzurilor și există instituții care aplică legile. Fac un apel pe această cale la instituțiile abilitate să se autosesizeze și să sancționeze acest derapaj”, a mai spus ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri