Un spaniol care a evadat acum 4 ani dintr-o închisoare din țara lui s-a ascuns în tot acest timp în Bistrița-Năsăud

Data publicării:
maini inchisoare detinuti penitenciar infractori gratii criminal
Foto: GettyImages

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, condamnat la 9 ani, 6 luni și 156 zile de închisoare în Spania pentru tâlhărie, tăinuire și trafic de substanțe narcotice, evadat, în urmă cu patru ani din penitenciar, a fost prins de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat sâmbătă, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional.

Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri