Vicepremierul Kelemen s-a vaccinat cu a treia doză și a îndemnat la imunizare: „Poate veni momentul când nu vor mai fi paturi libere”

Data publicării:
Hunor Kelemen vaccinat cu a treia doză de ser anti-Covid
Vicepremierul Hunor Kelemen s-a vaccinat cu a treia doză de ser anti-Covid. Foto: Facebook/Kelemen Hunor

Vicepremierul Hunor Kelemen a făcut, marți, a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, chiar în prima zi de când a devenit disponibilă vaccinarea cu a treia doză. Kelemen i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze pentru a se proteja pe ei, dar și pe cei dragi și pe ceilalți membri ai comunității.

„Astăzi începe imunizarea cu doza a treia de vaccin. Eu am ales să mă vaccinez din nou. Mă adresez acum în special celor care încă nu s-au vaccinat nici măcar cu prima doză.

În aceste săptămâni secțiile de terapie intensivă sunt solicitate la maxim, majoritatea pacienților care ajung acolo nu sunt vaccinați. Capacitatea unităților de ATI este însă limitată: poate veni acel moment când nu vor mai fi paturi libere, iar sistemul sanitar va fi copleșit, și nu va putea asigura asistență medicală tuturor pacienților. Și nu vorbim doar de tratarea acelor pacienți care ar fi avut șansa să se vaccineze și să nu mai ajungă la terapie intensivă, dar și a celor cu alte afecțiuni, care suferă de boli cronice și au nevoie de tratament: bunicii noștri sau chiar copiii noștri care încă nu pot fi vaccinați.

Rog acele persoane care încă nu s-au imunizat să se gândească foarte serios și la acest aspect. Responsabilitatea lor este uriașă deoarece prin vaccinare se pot ajuta nu doar pe ei înșiși, dar și pe cei dragi, care nu au posibilitatea de a alege”, a spus vicepremierul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri