Video Victor Ponta, despre investigația care îl vizează pe Meleșcanu: "Subiectul va dispărea. E dat ca să nu vorbim despre ce e important"

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta digi24

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că investigația care îl vizează pe actualul șef al Senatului, Teodor Meleșcanu, "este un subiect fals, dat pentru a nu vorbi despre ceea ce este important". Fostul ministru de Externe al României este la un pas de o anchetă penală pentru ascunderea la Viena, în 1989, a adevărului despre regimul comunist din România.

"Eram la liceu în 1989. Aș vrea să mă uit la cei din Parlament care acum fac lucruri foarte rele și nu pățesc nimic, dimpotrivă. Cred că sunt subiecte false ca să nu vorbim despre cei care sunt acum în funcție și nu fac lucruri bune. Cum a apărut așa va dispărea. E genul de subiect care e dat ca să nu vorbim despre ceea ce e important. Ceea ce a făcut cineva acum 30 de ani probabil că stabilește Justiția. Nu știu cine a dat informația și în ce fel. Mi-e clar un singur lucru: că viața mea de mâine depinde de ce fac oamenii care acum sunt la putere.

(...) Mă interesează faptul că prin legea prin care PNL și PSD vor să o adopte săptămâna viitoare, șefii de penitenciare din perioada comunistă rămân cu pensii speciale, de sute de milioane. Asta mă deranjează", a declarat președintele Pro România, la Digi24. 

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu cu privire la declaraţiile făcute de Teodor Meleşcanu la Viena, în decembrie 1989. În cazul în care vor fi constatate fapte de natură penală, Institutul va sesiza procurorii. Reprezentanţii Institutului spun că Meleşcanu a dezinformat atunci diplomaţii prezenţi la eveniment, susţinând că informaţiile privind regimul comunist din România sunt „zvonuri colportate în scopuri duşmănoase”.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc face referire la telegrame diplomatice conform cărora Teodor Meleșcanu ar fi participat, în calitate oficială, la dezinformarea și diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist, prin inducerea în eroare a reprezentanților diplomatici prezenți la eveniment cu privire la crimele și abuzurile săvârșite la Timișoara, plasând infracțiunile comise de reprezentanții comuniști în categoria „zvonurilor colportate în scopuri dușmănoase” și a „știrilor de presă neconfirmate”.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri