VIDEO Exploziile din portul Reni, văzute de pe malul românesc al Dunării. „A lovit una în aer. A lovit-o chiar lângă noi”

Data publicării:
reni
Exploziile din portul Reni, văzute de pe malul românesc al Dunării. Foto: Digi24

Imagini în exclusivitate cu exploziile din portul Reni, văzute de pe malul românesc al Dunării. Oamenii au filmat efectele atacului rușilor și spun că suflul bombardamentelor s-a simțit puternic.

-A lovit una în aer. A lovit-o, chiar lângă noi a lovit-o. S-a simțit suflul ca lumea. M-a împins. A lovit-o chiar lângă noi, s-a simțit suflul, m-a împins în spate. Dacă-ți spun!

- A lovit-o în aer?

- Da.

Au fost atacuri rusești, azi noapte, în toate porturile ucrainene de pe Dunăre. Au fost auzite alarme aeriene și explozii în Reni, Ismail și Chilia.

Din cauza acestor atacuri, autorităţile române au emis un mesaj RO-Alert pentru localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajul cerea oamenilor să-şi păstreze calmul şi să se adăposteasă.

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Ministerul Apărării Naţionale spune că a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate.

„Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 00,45, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 5,00”, arată Ministerul Apărării.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri