VIDEO. Momentul în care actorii Marius Manole și Istvan Teglas fug de jandarmii care trag cu grenade lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
m2

Momente dramatice s-au scurs aseară în Piața Victoriei din Capitală. Jandarmii au intervenit în forță în jurul orei 23, pentru dispersarea mulțimii care depășise deja 100.000 de protestatari.

Citiţi şi: Seara care ar putea schimba totul

Autoritățile au dat focuri de avertisment, apoi au pornit ofensiva: grenade lacrimogene, tun cu apa, jandarmi care împărțeau bastoane în față și oamenilor care îi întâmpinau cu mâinile în aer, în semn de pace.

Printre protestatarii spre care s-a tras cu grenade lacrimogene s-au numărat și actorii Teatrului Național Marius Manole și Istvan Teglas. Manole a reușit să filmeze momentul în care fugea din calea jandarmilor.

„Au tras acolo, Istvan!”, „Hai! Mamă, mamă, mamă!”, „Aoleu, nu se poate” sau „Ce să facem? Lăcrimăm pe aicea! Băi, frate!”, spune Marius Manole, printre accese de tuse și cu ochii în lacrimi. Tricoul pe care și-l ridicase peste gură nu a ajutat prea mult.

Marius Manole a postat și un mesaj pe pagina de Facebook, reacție la ce s-a întâmplat aseară în piață: „Pentru asta am să fiu cu ochii pe voi! Asta pentru colegii care vor ei să fie directori în instituții și pentru colegii care în numele artei, lasă țara asta pe mâinile hoților. Știți care e ghinionul vostru? Că noi în breasla știm cine sunteți și, oricât de buni actori ați fi, sunteți părtași la ceva îngrozitor. Sper ca dormiți bine noaptea! #onoaptefurtunoasa”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, la ora 23.00, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Scutierii au intrat în forţă în manifestanţi, atacând cu grenade cu gaze lacrimogene şi folosind tunul cu apă. Oamenii au fost luaţi prin surprindere şi au încercat să fugă pe bulevardele din jur. Cei câţiva protestari care au fost violenţi pe parcursul mitingului au ripostat la asaltul jandarmilor, aruncând cu sticle şi pietre.

Incidente au fost pe tot parcursul mitingului, sute de persoane fiind asistate medical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri