VIDEO. Primele imagini din interiorul Petromidia după explozie

Data publicării:
Au apărut primele imagini din interiorul rafinăriei Petromidia
Au apărut primele imagini din interiorul rafinăriei Petromidia. Foto: Captură Digi24

Au apărut primele imagini din interiorul rafinăriei Petromidia, unde vineri a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Un bărbat și-a pierdut viața și alți patru au fost răniți, după ce o fisură la una dintre instalații ar fi provocat deflagrația. Două dintre victime, care au arsuri, au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală. 

Explozia s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Citește și: VIDEO. Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia-Năvodari

Vineri, ora 19:30, Rompetrol Rafinare anunță stingerea integrală a incendiului de pe platforma Petromidia. Incidentul a fost neutralizat și nu a existat niciun alt risc, potrivit companiei.

Monitorizările făcute de autoritățile de mediu au relevat faptul că nu au fost depășite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă), dă asigurări compania.

Un bărbat a murit, 2 persoane cu arsuri au fost aduse la București

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată. 

În funcție de necesități, Rompetrol Rafinare promite sprijin pentru ca persoanele rănite să fie transportate în unități specializate din afara țării. Departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectați.

Doi bărbați, de 53 și 50 de ani, care au suferit arsuri pe 45 la sută din suprafața corpului, respectiv 25 la sută, au fost aduși vineri după-amiază cu elicopterele SMURD la București. Celelalte două victime ale exploziei au răni mai ușoare.

De asemenea, Rompetrol Rafinare își oferă tot sprijinul pentru familia persoanei care a decedat și transmite condoleanțe.

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a făcut ravagii în jurul său. Un bărbat de 32 de ani a fost dat dispărut, fiind găsit mort după mai bine de două ore de căutări.

„Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităților și partenerilor, precum și pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident”, se spune într-un comunicat.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri