Vreme de vară. Cald, averse, pericol de grindină

Data publicării:
Vara vreme meteo GettyImages-121715679

Vremea caldă va cuprinde miercuri toată ţara. Maximele vor trece de 28 de grade atât în Lunca Dunării, cât şi prin zonele de deal.

Vara vreme meteo GettyImages-121715679
Foto: Gulliver/GettyImages

După orele prânzului, vor creşte şansele de averse cu tunete şi fulgere în special în vest, nord-vest şi la munte, precum şi pe suprafeţe mai mici din centrul şi nord-estul ţării. Izolat se vor aduna cantităţi de apă de peste 15l/mp şi va cădea grindină.

Vremea instabilă va fi prezentă şi în perioada următoare, mai ales în jumătate de vest a ţării.

Ploile torenţiale vor mai apărea local şi în zonele centrale şi doar trecător în rest. Cum temperaturile vor fi în continuare ridicate şi vor trece de 25 de grade în fiecare zi, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi va exista pericolul de apariţie a grindinei. În timpul ploilor se va intensifica şi vântul.

În Bucureşti urmează o zi cu temperaturi ridicate. Până la 28 de grade vor indica termometrele după-amiază, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va răcori uşor atmosfera, iar presiunea aerului va rămâne mai mică faţă de cea confortabilă.

Vremea cu accente de vară nu va părăsi zona Capitalei nici în perioada următoare.  Noaptea vor fi cel puţin 10 grade, iar ziua, maxime sub 25 de grade se vor înregistra numai sâmbătă. Va ploua în aversă şi vor fi tunete şi fulgere vineri după-amiază, dar condiţii ca norii trecători să aducă ploi de scurtă durată vor fi şi la început de weekend.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri