Watergate de Strasbourg: O sticlă murdară de apă a provocat alertă în Parlamentul European. Oficial UE: „Bine că am băut doar vin azi”

Data actualizării: Data publicării:
un candidat la funcția de comisar european bea o cafea în timpul unei audieri în Parlamentul European
Parlamentul European din Strasbourg are o „îndelungată problemă” cu apa potabilă, în special cea de la robinet. Foto: Profimedia Images

Europarlamentarii și personalul Parlamentului European au fost avertizați joi să nu bea din sticlele de apă distribuite în clădirea instituției de la Strasbourg, după ce două persoane au dezoltat „simptome ușoare” ca urmare a „contaminării” unei sticle de apă.

„În dimineața zilei de 14 decembrie, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare a unei sticle de apă distribuite în Strasbourg, ca măsură de precauție, membrilor stafulului instituției și europarlamentarilor li s-a cerut să nu bea apă din nicio sticlă de apă în incinta Parlamentului European, până la noi clarificări”, se arată într-un comunicat emis de biroul de presă al Parlamentului European (PE), transmis digi24.ro.

Conform procedurilor, autoritățile naționale au fost informate și s-au desfășurat controale. „Se pare că incidentul e unul izolat. Amplitudinea și numărul de persoane afectate și care au avut simptome ușoare a fost limitat: a fost o sticlă și două persoane care au suferit simptome ușoare”, se arată în comunicatul PE.

Biroul de presă al PE nu a precizat despre ce fel de „simptome” a fost vorba.

„Vă rugăm să nu beți din sticlele de apă în incinta Parlamentului European din Strasbourg. În caz de expunere: instrucțiuni detaliate vor fi trimise prin e-mail. În caz de urgență medicală, contactați 85112. Autoritățile Naționale au fost informate. Echipele de siguranță/răspuns la incident sunt în curs de intervenție”, arăta comunicatul emis joi dimineață în Parlamentului European.

Conform surselor Digi24.ro, eurodeputații au fost redirecționați la o altă intrare în clădire pentru controale suplimentare. De asemenea, dimineață, a fost o alertă de terorism în parcarea de la nivelul minus 3 din clădire.

Conform Politico, clădirea PE din Strasbourg are o „îndelungată problemă legată de apa potabilă”, în special cea de la chiuvetă. Un oficial UE a spus că „mai multe persoane” s-au simțit rău după ce au băut apă îmbuteliată. „Bine că am băut doar vin azi”, a glumit oficialul UE.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri