Asociația care a organizat vânarea ursului Arthur cere la CNA sancțiuni pentru toată presa pentru că nu ar fi cel mai mare urs

Data publicării:
urs impuscat
Ursul Arthur era cel mai mare urs cunoscut din pădurile României, potrivit ONG-ului Agent Green. Foto: Agent Green

Asociaţia care a organizat vânătoarea în cadrul căreia prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a vânat pe ursul Arthur a sesizat CNA pentru a sancţiona „toate posturile TV, posturile de radio, presă liberă şi on-line pentru comunicarea de informaţii false”, transmite Ziare.com.

Sesizarea a fost transmisă duminică 9 mai 2021, de către preşedintele Asociaţiei „Târnava Mare” din Odorheiu-Secuiesc, Marmureanu-Biro Leonard.

„În spaţiul public din România în ultima perioadă s-a vehiculat ipoteza împuşcării unui urs, cel mai mare din România şi Europa, fară argumente ştiinţifice, afirmate de un activist de mediu. Vă precizăm că funcţia de activist de mediu nu se regăseşte în Clasificarea funcţiilor din România. Pentru dovada acesteia găsiţi în spaţiul public toate postările acestor posturi de televiziune, presei libere şi online şi a postărilor pe platforma Facebook”, susţine preşedintele asociaţiei în sesizarea transmisă Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În solicitarea Asociației către CNA se precizează că au fost atașate „poze cu urși mai mari decât Arthur”.

Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein, care este în centrul scandalului legat de împușcarea în România a ursului Arthur, considerat a fi unul dintre cele mai mari exemplare din Europa, recunoaște că a fost la vânătoare în România, dar spune că a făcut-o în deplină legalitate. În plus, susține că nu ursul Arthur ar fi animalul pe care l-a împușcat el, iar asta se poate documenta cu imagini. Prințul spune că ursul pe care l-a împușcat se afla la 250 de metri de casele oamenilor și în felul acesta a eliminat un pericol.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri