Foto Bărbat amendat pentru că a pulverizat "în mod accidental" cu spray lacrimogen în sediul Casei Județene de Pensii Alba

Data publicării:
casa-de-pensii-alba-isu-e1678963494153
În acel moment, în clădire se aflau 30 de oameni. Sursa foto: Alba24.ro

Un bărbat din Alba a fost amendat cu 500 de lei după ce a pulverizat, "în mod accidental", spray iritant-lacrimogen în sediul Casei Judeţene de Pensii Alba. Incidentul a avut loc joi dimineața, iar din cauza mirosului înțepător, clădirea a fost evacuată. Polițiștii au găsit, într-un coș de gunoi, recipientul de spray, scrie Alba24.ro.

Alerta s-a dat în jurul orei 12:20 de minute, printr-un apel la 112. Clădirea Casei Judeţene de Pensii Alba, în care se aflau aproximativ 30 de persoane, a fost evacuată, din cauza mirosului înțepător.

"Din informaţiile primite de la apelant ar fi vorba despre un miros puternic şi înecăcios la Casa Județeană de Pensii Alba. Din clădire s-au autoevacuat 30 de persoane (angajaţi şi persoane din sală)", informa, la scurt timp după incident, ISU Alba.

Mai mulți pompieri, polițiști, dar și inspectori ai Agenției pentru Protecția Mediului Alba au mers de urgență la sediul Casei Județene de Pensii. În timpul anchetei, într-un coș de gunoi, oamenii legii au găsit un recipient de spray lacrimogen.

spray gunoi alba
Sursa foto: Alba24.ro

Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost identificat și cel care a provocat incidentul.

"Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 43 de ani, din Alba Iulia, ar fi pulverizat, în mod accidental, conţinutul unui spray iritant-lacrimogen, în timp ce se afla în zona de relaţii cu publicul, situată la parterul clădirii. În urma incidentului, mai multe persoane au acuzat o stare de disconfort, iar o femeie a primit îngrijiri medicale", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Bărbatul a fost amendat cu  500 de lei pentru "aruncarea asupra unei persoane, construcţii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrităţii corporale sau sănătăţii, ori pagube materiale", potrivit Legii 61 din 1991, privind ordinea și liniștea publică.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri